"Сити" мина през "Бърнли", Холанд се завърна

"Гражданите" се наложиха с 3:1 у дома

01.02.2024 | 07:43 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Сити" продължава да преследва лидера "Ливърпул" след поредното убедително представяне. "Гражданите" разбиха 3:1 "Бърнли" у дома и излязоха на второто място в таблицата с 46 точки, колкото има и Арсенал, който има мач повече.

На "Етихад" пристигна бившият капитан на "Гражданите" Венсан Компания. Неговият "Бърнли" е затънал в дъното само с 12 точки на предпоследното място. "Гражданите" обаче не направиха никаква услуга на Компани, като победиха "Бърнли" за 14-и пореден път.

Пеп Гуардиола имаше отново на разположение Ерлинг Холанд, но въпреки че направи 6 промени в състава, който победи "Тотнъм" за ФА Къп, остави норвежеца на пейката. Първи старт от август насам направи капитанът Кевин де Бройне.

Още от началото "Ман Сити" натисна и бързо реши всичко с два гола в рамките на 6 минути. Рожденикът Хулиан Алварес се разписа на два пъти. Той първо засече с глава центриране на Матеус Нунеш. Малко след това аржентинецът си направи и втори подарък за 24-ия си рожден ден. Той получи страхотен пас от Де Бройне и реализира с прецизен удар, информира gol.bg.

Минута след почивката Родри покачи на 3:0. Той пък се разписа след пас на Фил Фоудън. Чак в края дойде момента за Ерлинг Холанд, който влезе в игра в 71-ата минута и имаше един шанс, който обаче не успя да реализира.

В добавеното време "Бърнли" вкара първия си гол срещу "Сити" от 13 часа и 32 минути футбол. Фофана направи чудесен пробив отдясно до аутлинията, преодоля Гвардиол и центрира ниско. Вратарят Едерсон не се намеси добре и зад гърба му Ал Дахил просто бутна топката в празната врата за крайното 3:1.

Снимка: БГНЕС