Официално: "Лудогорец" продаде национал в МЛС

Доминик Янков е роден именно в Канада, в Торонто

29.01.2024 | 20:28 Редактор: Искра Ангелова
Официално:

"Лудогорец" реализира силен изходящ трансфер. 12-кратният шампион продаде Доминик Янков на канадския "Монреал", който участва в първенството на САЩ Мейджър Лийг Сокър, съобщиха от пресслужбата на разградчани. Преди няколко дни "Лудогорец" и "Монреал" финализираха успешно преговорите за халфа, като днес Янков бе регистриран в МЛС. Междувременно той мина успешно медицинските изследвания в Италия, след което замина за Канада, за да се включи в подготовката на новия си отбор.

Оферти за един от големите таланти в школата на "Лудогорец" имаше от редица европейски отбори, но "Монреал" бе най-настойчив, а офертата на канадския клуб бе най-изгодна за всички страни.

"Благодарен съм на "Лудогорец" за всичко, което ми даде. Благодаря на собствениците и ръководителите на клуба за отличните условия, които са създали за футбол. "Лудогорец" ме създаде като футболист и човек. Всичко дължа на клуба. Желая успех на отбора в първенството и евротурнирите", заяви Доминик Янков.

Доминик Янков е роден именно в Канада, в Торонто. Първите си стъпки във футбола прави в местна школа, след което преминава в английския Съндърланд, откъдето е привлечен в Академия "Лудогорец". За първия отбор на дванадесет кратните шампиони Янков има 128 мача, като е отбелязал 15 гола с 14 асистенции.

"Радостен съм, че се осъществи този трансфер. Пожелавам на Доминик здраве и успех. Надявам се, че подобен голям трансфер на играч от нашата школа извън граница в престижно първенство ще бъде допълнителен стимул и мотивация, както за талантите в академията ни, така и за треньорите", коментира спортният директор на "орлите" Георги Караманджуков.

Снимка: Официален сайт на "Лудогорец"