"Милан" се самоуби срещу "Болоня" след 2 изпуснати дузпи

"Росонерите" взеха само точка на "Сан Сиро" - 2:2

28.01.2024 | 07:31 Редактор: Вяра Димова

"Милан" изпусна две дузпи в един мач от Серия А за първи път от 1955 г. и това коства на "росонерите" много. Те завършиха само 2:2 у дома срещу "Болоня" в мач от 22-и кръг на Серия А. Хората на Стефано Пиоли остават на третото място в класирането с 45 точки, на 8 от лидера "Ювентус" и с мач по-малко от "бианконерите". "Интер" има 2 срещи по-малко и е с 51 точки на втората позиция.

"Болоня" поведе при хаотични обстоятелства, когато Фабиан на два пъти бе блокиран от Симон Кяер, след това и опитът на Рикардо Калафиори бе блокиран, докато накрая Зиркзее от малък ъгъл промуши топката между краката на Менян на близката греда. Кяер наистина трябваше да изравни три минути по-късно, но не уцели вратата с глава след центриране на Кристиан Пулишич.

"Милан" получи първата дузпа в мача, когато Люис Фъргюсън удари Кяер в лицето, когато защитникът се стремеше да атакува топката. Тиаго Мота беше толкова ядосан от решението, имитирайки с помощта на бутилка с вода, че кракът не е бил високо вдигнат, че съдията го изгони за протести. Оливие Жиру изпълни, но вратаря Скорупски спокойно улови топката. Това беше първият пропуск на Жиру от бялата точка в Серия А.

"Милан все пак изравни преди края на полувремето, когато Давиде Калабрия проби отдясно и Рубен Лофтъс-Чийк засече от шест метра. Зиркзее наистина трябваше да направи 2:1 след подновяването на играта. Последваха пропуски на Леао и Пулишич. А "Милан" получи нова дузпа, когато Леао спринтира на контраатака и беше ударен в лицето с ръка от Сам Бьокема. Този път Тео Ернандес изпълни, но ударът му се отби в гредата и след защитника вкара с добавка. Въпреки радостта му, голът бе отменен. 

Въпреки двете изпуснати дузпи, "Милан" поведе. Втори гол на Лофтъс-Чийк донесе аванс и всички очакваха "росонерите" да вземат трите точки. Англичанинът вкара с глава след центриране на Алесандро Флоренци. Но в добаветото време и "Болоня" получи дузпа. Тя бе реализирана от Рикардо Орсолини за крайното 2:2.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС