Въпреки расистките скандирания: "Милан" постигна драматична победа с 3:2 срещу "Удинезе"

Резервата Флориан Таувин донесе обрата на домакините

21.01.2024 | 08:45 Редактор: Деси Николова

"Милан" осъществи шеметен и драматичен обрат при гостуването си на традиционно неудобния си съперник "Удинезе" в среща от 21-ия кръг на Серия А. "Росонерите" стигнаха инфарктно до успеха с 3:2 в 3-ата минута на добавеното време. Двубоят на "Блуенерджи стейдиъм" в Удине протече изключително драматично и ще се запомни с расисткия скандал, който прекъсна срещата за 10 минути през първото полувреме.

Мачът се превърна в истински трилър и премина през поредица от обрати. "Росонерите" откриха резултата в 32-ата минута чрез Рубен Лофтъс-Чийк, а "фриуланите" стигнаха до пълен обрат след попадения на Лазар Самарджич в 42-ата минута и на резервата Флориан Товен в 62-ата минута. В крайна сметка щастието се усмихна на гранда от "Милано", след като влезлите като жокери от скамейката Лука Йович и Ноа Окафор изковаха скъпоценните 3 точки в трудния двубой, белязан от грозния расистки скандал. Първо сръбският нападател вкара за 2:2 в 84 –ата минута, а швейцарецът донесе успеха в 3-ата минута на добавеното време.

Между първия гол за гостите и изравнителното попадение футбол почти не се игра. Три минути след попадението на Лофтъс-Чийк мачът бе прекъснат заради обиди на расистка основа от феновете на домакините към вратаря на "Милан" Майк Менян. Френският страж се оплака на рефера Фабио Мареска след неспиращите грозни скандирания по негов адрес от трибуните. Съдията реши да спре мача.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС