Пеп Гуардиола за Клоп: Шокиран съм, той беше най-големият ми съперник

"Ще ми липсва", каза мениджърът на "Манчестър Сити"

27.01.2024 | 15:12 Редактор: Вяра Димова
Пеп Гуардиола за Клоп: Шокиран съм, той беше най-големият ми съперник

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола каза, че ще му липсва съперничеството с Юрген Клоп, след като мениджърът на "Ливърпул" обяви вчера, че ще напусне поста си след края на сезона.

Клоп изуми футболния свят в петък, когато обяви, че това ще бъде последният му сезон в клуба от Анфийлд, който той пое през 2015 г. и доведе до множество трофеи.

Запитан след победата на неговия отбор с 1:0 в четвъртия кръг на ФА Къп срещу "Тотнъм" дали новината е била шокираща, Гуардиола каза: "Малко съм шокиран, да, той е невероятен мениджър, не го познавам отблизо, но той е невероятен човек. Имах чувството, че той също напуска част от нас в "Манчестър Сити", тъй като "Ливърпул" беше най-големият ни съперник през последните години. Лично той беше най-големият ми съперник от времето, когато беше в "Дортмунд", а аз бях в "Байерн" (Мюнхен). Той ще ми липсва, лично на мен ще ми липсва".

"Всички мениджъри ще се почувстват уморени, когато изкарате много години в тази професия, разбирам го напълно", каза още Гуардиола, цитиран от БТА.

Клоп, който спечели Шампионската лига, Висшата лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Купата на лигата и Суперкупата по време на престоя си начело на "Ливърпул", каза, че е взел решението, защото енергията му за работата намалява.

Снимка: БГНЕС