ОСК ЦСКА дава България на Европейския съд в Страсбург

Нашият клуб целенасочено се унищожава, заяви председателят Георги Калчев

26.01.2024 | 17:30 Редактор: Тодор Петров
ОСК ЦСКА дава България на Европейския съд в Страсбург

Ръководството на ОСК ЦСКА даде специална пресконференция за предстоящата на 31 януари в Централния военен клуб 22-ра церемония за връчване на годишните награди на най-добрите спортисти, отбори и треньори. 

Но фокусът на пресконференцията бе насочен не за големите успехи на спортистите на ЦСКА, а за големите проблеми на "армейските" клубове, които всяка година се увеличават.

"Нашият клуб целенасочено се унищожава. Ако до 1990 година в ЦСКА се развиваха, и то много успешно, над 40 спорта, сега броят им е намалял с 50%. И всеки клуб се сблъсква с все по-големи проблеми с базите и с финансите", каза председателят Георги Калчев.

"Загубихме плуването, вдигането на тежести и продължаваме да губим традиционните за клуба спортове. Принудени сме да подадем жалба до Eвропейския съд по правата на човека в Страсбург, тъй като не можем да продължим да съществуваме. В момента нямаме и половината клубове от преди и то съвсем целенасочено. В годините ни прехвърляха от едно ведомство на друго, станахме дори търговско дружество", оплака се той.

"Жалко е, че трябва хората, които сме прославяли България, да си търсим правата извън нашата държава. Години наред съвестта ни не ни позволяваше да съдим страната си", заяви Калчев и подчерта, че клубовете на ЦСКА хем са като другите, хем само те имат непреодолими проблеми с базите и с наемите, пише БГНЕС.