Петрис и Краев - отстранени от "Левски" заради високи финансови претенции

И двамата не са с тима в Турция

24.01.2024 | 21:06 Редактор: Искра Ангелова
Петрис и Краев - отстранени от

Десният краен защитник на "Левски" Жереми Петрис не пътува със "сините" на лагера в турския курорт Белек, като старши треньорът на столичани Николай Костов разкри по-рано на пресконференция, че няма повече да разчита на футболиста. Причина за това са завишените финансови претенции на Петрис.

По информация на БГНЕС десният бек на "Левски", който пристигна на "Герена" от "Царско село" през лятото на 2022 г., когато под ръководството на тима бе Станимир Стоилов, е поискал шесткратно увеличение на своята заплата, за да подпише нов договор. Текущото му финансово възнаграждение възлиза на 2000 евро месечно. Ръководството на "Левски" обаче отказало на Петрис, който е свободен да си търси нов отбор.

Същата ситуация и причина за нежелание да остане в клуба важи и за Андриан Краев. Един от най-добрите футболисти на "Левски", подобно на Петрис, е пожелал текущата му заплата да бъде увеличена, но след неразбирателство с ръководството също бе "замразен" за лагера в Турция.

Двамата играчи на "сините" все още си търсят нови отбори, като името на Краев бе спрягано с трансфер в шампиона "Лудогорец" през изминалата година.

Снимка: БГНЕС