"Черно море" с първа победа за 2024 г., новият бразилец дебютира с гол

И двата гола срещу "Черноморец" (Бургас) бяха отбелязани след почивката

17.01.2024 | 18:04 Редактор: Искра Ангелова

Лидерът в efbet Лигата "Черно море" постигна победа във втората си контрола от подготовката си за пролетния дял от първенството. В мач, игран на стадион "Младост" във Варна "моряците" победиха втородивизионния "Черноморец" (Бургас) с 2:0, като и двата гола бяха отбелязани след почивката.

Първото положение в срещата бе в 18-ата минута, когато Мартин Милушев стреля опасно, но вратарят на Черноморец Димитър Тодоров успя да избие топката. В 28-ата минута Мазир Сула стреля опасно по диагонал, но отново стражът на гостите Димитър Тодоров показа класа и спаси. В 41-ата минута бе първата сериозна опасност за "Черноморец". Димитър Жеков бе намерен в наказателното поле на Черно море и стреля без подготовка, но неточно.

В началото на втората част в игра за "Черно море" влезе новото попълнение на отбора Уеслен Жуниор. В 52-ата минута Александър Веселински стреля много опасно от дистанция, но вратарят на гостите Мартин Шейтанов, успя да избие топката. Уеслен Жуниор бе изведен сам срещу вратаря на гостите в 60-ата минута, но се засуети и не успя да отправи удар към вратата.

В 69-ата минута Атанас Илиев проби отляво и центрира, а Уеслен Жуниор пое топката на гърди и стреля, но неточно. Черно море откри резултата в 71-ата минута. Николай Златев навлезе по крилото отляво и стреля по диагонал и вкара за 1:0.

Уеслен Жуниор от непосредствена близост след добавка вкара втория гол за домакините в 78-ата минута, а в 80-ата Алекс Фернандес стреля по диагонал отдясно по земя, но вратарят Мартин Шейтанов успя да улови топката.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Официален сайт на "Черно море"