След 4-часова битка: Джокович стигна третия кръг в Мелбърн

Той се наложи над представителя на домакините Алексей Попирин

17.01.2024 | 15:10 Редактор: Искра Ангелова

Новак Джокович се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Световният номер 1 изпита сериозни трудности срещу представителя на домакините Алексей Попирин, но в крайна сметка спечели с 6-3, 4-6, 7-6 (4), 6-3 за малко над три часа и 10 минути игра.

Действащият шампион от Сърбия, който на старта се нуждаеше от над четири часа, за да преодолее съпротивата на 18-годишния хърватин Димо Прижмич също в четири сета, взе откриващия сет след един-единствен пробив, дошъл в осмия гейм. Попирин обаче показа хъс във втората част, когато дръпна с 4-1 гейма. Джокович върна пробива в деветия гейм, но се пропука моментално на собствено подаване и така се стигна до изравняване на сетовете.

В третия 43-ият в световната ранглиста продължи да прави живота на Джокера труден, като пропусна четири сетбола при резултат 5-4 в своя полза и сервис на съперника. Десеткратният носител на трофея в Мелбърн оцеля и грабна победата в тайбрека със 7-4 точки за аванс в сетовете. В четвъртия Попирин нямаше повече съпротивителни сили и така Джокович продължава трудно, но успешно защитата на титлата си на Australian Open.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС