Накъде ще поема Жозе Моуриньо след приключението с "Рома"?

Висшата лига, Ла лига, Саудитска Арабия, Бразилия

17.01.2024 | 11:01 Редактор: Тодор Петров
Накъде ще поема Жозе Моуриньо след приключението с

Приключението на Жозе Моуриньо с "Рома" го остави с татуиран на ръката трофей от Лигата на Конференциите, но приключи и повдига въпроси за бъдещето на почти 61-годишния португалски треньор. Известна почивка е неизбежна, но Моуриньо не е от хората, които могат да останат без футбол. 

Човек като Моуриньо изглежда създаден за Висшата лига. Последният му опит беше в "Тотнъм" и завърши с уволнение в началото на седмицата, предшестваща финала на Карабао Къп. В Обединеното кралство за Моу има уважение, дори съчувствие за това какъв край е имал при "Шпорите", където е оставил отличен спомен в отбора, като е подобрил играчи като Кейн и Сон и е положил основите за по-късно израстване. 

В Испания Флорентино Перес все още изпитва респект към него, но "Реал" току-що поднови договора на Карло Анчелоти. Във Франция отдавна се носят слухове за него в ПСЖ, но той винаги е предпочитал други пътища. Трудно е да си представим човек като него в ситуации от типа на Марсилия или в отбор от Висшата лига, за който 8-ото място е най-добрият сценарий.

По-лесно е да вярваме, че изкушенията на Моу са други. Като например Бразилия, която изгуби Анчелоти и повери националния отбор на Доривале Джуниър. Или Саудитска Арабия, която го ухажва от известно време. През лятото "Ал Хилал" му направи фараонска оферта, която беше отхвърлена. През следващото лято, когато толкова много отбори търсят подобрения дори на пейката, Моу може да се окаже заедно с Мо Салах обект номер едно на желание в Саудитската лига, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС