"Манчестър Юнайтед" изпусна "Тотнъм" - 2:2 на "Олд Трафорд"

"Червените дяволи" на два пъти повеждаха в двубоя

14.01.2024 | 20:45 Редактор: Толя Стоянова

"Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" завършиха 2:2 в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. Расмус Хойлунд и Маркъс Рашфорд на два пъти извеждаха домакините напред в резултата, а Ричарлисон и Родриго Бентакур изравняваха. Лондончани владееха повече топката и създадоха повече положения за гол пред вратата на съперника, докато домакините разчитаха предимно на контраатаки. За първи път на трибуните на "Олд Трафорд" бе и новият акционер сър Джим Ратклиф, който на Бъдни вечер закупи официално 25% от клуба.

Дуелът на "Олд Трафорд" започна в зашеметяващо темпо. В 3-ата минута Онана пусна към Гарначо, който продължи за Бруно Фернандеш. Капитанът на "червените дяволи" тръгна да се надиграва в наказателното поле с бранители на "шпорите", а след рикошет кълбото се озова у Расмус Хойлунд. "Тотнъм" успя да изравни резултата в 19-ата минута, когато лондончани изпълниха ъглов удар. Топката беше атакувана от Ричарлисон, а никой от "Манчестър Юнайтед" не скочи с бразилеца, който с глава пласира във вратата на Онана - 1:1.

В 40-ата минута "Юнайтед" отново излезе напред в резултата, след като след повече от 14 часа футбол на "Олд Трафорд" Маркъс Рашфорд се разписа. С прецизен изстрел по земя не остави никакви шансове на Викарио - 2:1.

Тимо Вернер пое вляво и видя Родриго Бентанкур, а Ериксен и Фернандеш не го съпроводиха, след което аржентинецът отправи много силен удар в близкия ъгъл на Онана, който се оказа безпомощен - 2:2.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС