Гришо след победата: Дойдох с добро усещане, финалът с Руне утре ще е труден

Бившият номер 3 сподели, че е заедно със семейството си в Австралия

06.01.2024 | 16:00 Редактор: Вяра Димова
Гришо след победата: Дойдох с добро усещане, финалът с Руне утре ще е труден

Григор Димитров продължава с отличния си старт на 2024 година и достигна до финала на турнира от сериите ATP250 в Бризбейн (Австралия). На полуфинала първата ракета на България се наложи с 6:3, 7:5 срещу представителя на домакините Джордан Томпсън. Така той си осигури среща с Холгер Руне (Норвегия) на финала утре.

"Хубавият период продължава. Както казах, аз дойдох тук с добро усещане, кортът ми е като домашен. Благодаря ви, че ме гледате, това са няколко фантастични седмици, дойдох тук рано със семейството и отбора ми. Този момент е много смирен за мен и му се наслаждавам, щастлив съм, че отново съм на финала", каза Гришо след победата и благодари за подкрепата.

"Абсолютно, хубаво е, че семейството ми е тук, но това носи допълнително напрежение, защото не искам да губя. Много съм щастлив, че мога да прекарам толкова време с тях, да пътуваме заедно, особено по празниците. Това е най-хубавото нещо на света – семейството. През годините не сме прекарвали толкова време заедно и сега гледам да им се реванширам. С моменти като този сякаш наваксвам за това пропуснатото време. Моите родините са моите герои, аз продължават да се уча от тях, аз съм това, което съм, благодарение на тях", заяви той, цитиран от gol.bg.

"Ще бъде труден финал утре. Той се разви много, много е мощен, постигна страхотни резултати. Но аз мисля да гледам повече от моята страна на мрежата. Искам да почина, да се възстановя и утре ще се боря", каза още бившият номер 3.

Снимка: БГНЕС