За първи път от 6 години насам Джокович загуби в Австралия, Де Минор блесна

Сърбинът отново беше измъчван от болки в дясната китка

03.01.2024 | 16:07 Редактор: Вяра Димова

Австралиецът Алекс де Минор постигна най-голямата победа в кариерата си, след като надви световния номер 1 Новак Джокович с 6:4, 6:4 в първия мач на сингъл от четвъртфиналния сблъсък между Австралия и Сърбия от "Юнайтед къп".

В град Пърт Де Минор бе на практика безгрешен на собствен сервис, като спечели 33 точки на първи сервис от 34 разигравания и не даде нито една възможност за пробив на съперника си в целия двубой, продължил час и 33 минути. От своя страна 24-годишният австралиец взе подаването на Джокович по веднъж в двата сета, за да запише чист успех. Общо сърбинът успя да вземе едва осем точки на подаването на противника.

Джокович отново бе измъчван от болки в дясната китка, след като този проблем се появи при вчерашната му трисетова победа над Иржи Лехечка. Вчера Джокера обяви, че проблемът не е сериозен, но днес поиска отново помощ от физиотерапевт по време на двубоя.

Във втория мач на сингъл родената в Загреб Айла Томлянович (Австралия) ще срещне Наталия Стеванович и при победа ще класира домакините в полуфиналите на турнира. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС