Джокович преодоля контузия в китката и срази Лехечка на турнира "Юнайтед Къп"

Болката не оказа влияние върху представянето на сърбина

02.01.2024 | 10:22 Редактор: Толя Стоянова

Новак Джокович преодоля проблем с дясната китка и стигна до победата срещу Иржи Лехечка с 6:1, 6:7 (3), 6:1 в мач от турнира по тенис за смесени отбори United Cup. С успеха Джокович изравни резултата на 1:1 от сблъсъка между Сърбия и Чехия. 

Световният номер 1 срещна трудности във втория сет, който загуби след тайбрек, като след края на тази част взе медицински таймаут, за да получи лекарска помощ заради болка в китката. Проблемът не оказа влияние върху представянето на сърбина в решителния трети сет и той отново намери ритъма си, давайки само гейм на съперника. С това резултатът бе изравнен на 1:1, след като преди това на сингъл при жените Маркета Вондроушова победи Олга Данилович с 6:1, 3:6, 6:3. След мача Джокович каза, че има оток на китката.

"Това не е за първи, нито за последен път. Случват се такива неща. Просто трябва да го приема. Ще видим какво ще се случи", каза Джокович.

Заради травмата Джокович няма да вземе участие в решителния мач на двойки с Олга Данилович и ще бъде заменен от Хамад Меджедович.

В мач от група Б на турнира Гърция загуби от Чили след поражение в мача на двойки на Мария Сакари и Стефанос Циципас от Даниела Сегел и Томас Бариос Вера ссъ 7:6(5), 3:6, 6:10. Преди това Сакари победи Сегел с 6:0, 6:1, а чилиецът Николас Джари победи Стефанос Сакеларидис с 6:3, 3:6, 7:5.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС