"Ювентус" срази "Рома" и отново се доближи до "Интер"

Адриен Рабио вкара единствения гол в началото на второто полувреме

31.12.2023 | 08:18 Редактор: Толя Стоянова

"Ювентус" победи трудно с 1:0 у дома "Рома" и ще посрещне 2024 година на 2 точки от върха в Серия А. Адриен Рабио вкара единствения гол в началото на второто полувреме, а хората на Жозе Моуриньо така и не успяха да създадат нещо по-смислено пред вратата на противника. 

Така "Ювентус" събра актив от 43 точки след първите си 18 мача - 13 победи, 4 равенства и загуба. Тимът отстъпва в класирането само на "Интер", който е първи с 45. "Рома" изпадна от топ 6 и в момента е на 7 място с 28 точки, колкото има и шампионът "Наполи". 

Двубоят започна с високо темпо и още в 4-та минута "Рома" бе на сантиметри от гола. Браян Кристане центрира от ъглов удар, топката се отклони в тялото на Влахович и се отклони от гредата. Доста активен през първото полувреме бе Влахович, който отправи цели пет удара. Първият беше в 10-та минута, когато стреля покрай вратата. Малко след това сърбинът отново бе на сантиметри от целта. В 19-та минута Влахович отново изскочи на позиция, стреля без забавяне, но топката беше блокирана от Манчини. Нападателят на "Юве" продължаваше да опитва и в 27-та минута стреля със страхотен ножичен удар. В 41-та минута пък бе разочарован от Руи Патрисио. 

Второто полувреме започна с домакински натиск и само секунди след подновяването на играта Филио Костич вече имаше възможност да открие, но Еван Ндика изби с глава от голлинията. В 47-та минута обаче нямаше какво и кой да спаси "Рома". Костич подаде на Влахович в наказателното поле, който подаде с пета на Рабио. Французинът беше изведен сам срещу Патрисио и с техничен удар в близкия ъгъл направи 1:0. Ситуацията беше изключително тънка, тъй като по време на подаването към Рабио Манчини покриваше с по-малко от сантиметър линията на засадата. 

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС