Официално: Анчелоти остава в "Реал" (Мадрид) до 2026 година

Той е първият треньор, спечелил петте най-големи европейски лиги

29.12.2023 | 15:08 Редактор: Искра Ангелова
Официално: Анчелоти остава в

"Реал" (Мадрид) удължи договора на старши треньора Карло Анчелоти, съобщиха официално от клуба. Новото споразумение с 64-годишния италианец е до лятото на 2026 година. Това сложи край на спекулациите, че италианският специалист ще поеме бразилския национален отбор от следващото лято. "Селесао" продължава да бъде без постоянен селекционер след раздялата с Тите.

Към този момент "Селесао" е воден от временния човек на поста - Фернандо Динис.

По-рано тази седмица се появи новината новината, че има вероятност Карлето да се задържи на горещия стол и след края на настоящата кампания, когато изтичаше контрактът му. Сега това вече е факт.

"Реал" (Мадрид) и Карло Анчелоти се споразумяха да удължат договора на треньора до 30 юни 2026 г. За петте си сезона като треньор на "Реал" (Мадрид) той спечели 10 трофея: два пъти Шампионската лига, два пъти Световни клубни купи, две Суперкупи на Европа, един път Ла Лига, две Купи на краля и една Суперкупа на Испания. Карло Анчелоти е единственият треньор, спечелил 4 пъти Шампионската лига, и треньорът с най-много победи в историята на това състезание (118), а също така е първият треньор, спечелил петте най-големи европейски лиги (Италия, Англия, Франция, Германия и Испания)", пишат от "Реал" (Мадрид) в официалното си съобщение.

Снимка: БГНЕС