Клоп засипва с похвали нападател, докато тимът се готви да загуби Мохамед Салах

Диого Жота беше аут заради контузия, пропусна 8 мача

27.12.2023 | 17:24 Редактор: Вяра Димова
Клоп засипва с похвали нападател, докато тимът се готви да загуби Мохамед Салах

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп каза, че Диого Жота е ключов играч за лидерите във Висшата лига, след като португалският нападател се завърна от контузия, докато отборът се готви да загуби капитана на Египет Мохамед Салах за Купата на Африканските нации.

27-годишният Жота пропусна осем мача, след като получи мускулна контузия по време на равенството 1:1 срещу "Манчестър Сити" през ноември. Той се завърна във вторник, като отбеляза в 90-ата минута, за да изпрати Ливърпул на върха в лигата с победа с 2:0 срещу Бърнли.

"Диого е невероятно важен играч за нас. Наличието му промени цялата динамика. Голът, който отбеляза, е гол на момче, изпълнено с ентусиазъм. Добра техника, очевидно, но изпълнен с увереност, въпреки че той нямаше шанс да създаде каквото и да е през последните няколко седмици, тъй като се възстановяваше", заяви Клоп, цитиран от gol.bg.

Следващият кръг "Ливърпул" е домакин на "Нюкасъл" на "Анфийлд" на 1 януари, последвано от пътуване до "Арсенал" за третия кръг на ФА Къп на 7 януари.

Снимка: БГНЕС