Клоп е бесен: "Ливърпул" ще се бори за титлата на куц крак

Константинос Цимикас е счuпил ключицата си по време на дербито с "Арсенал"

24.12.2023 | 11:50 Редактор: Тодор Петров
Клоп е бесен:

Поредна тежка контузия е напът да помрачи целите и амбициите на "Ливърпул" за титла в Англия през този сезон. Мениджърът Юрген Клоп заяви, че по всяка вероятност Константинос Цимикас е счупил ключицата си по време на дербито с "Арсенал".

Левият бек на "червените" бе избутан от Букайо Сака в краката на Клоп, а при падането си капитанът на гръцкия национален отбор е получил и болезнената контузия.

"Мачът бе засенчен от контузията на Костас Цимикас, така че той ще бъде аут за дълго време", каза Клоп след края на мача.

"При мен нямаше болка, но помислих, че Костас също ще бъде ок. С радост бих дал моята ключица, за да бъде той отново здрав. Не е хубаво, когато нещо подобно се случва пред теб и ти си въвлечен. Не бях сигурен дори какво точно се случи или дали не паднах върху него. Не беше приятно за гледане", заяви още Клоп.

Той остава без играч на поста ляв бек, тъй като титулярният футболист на тази позиция Андрю Робъртсън също лекува контузия в рамото, като очакванията са той да бъде готов за игра в края на януари.

Централният бранител Жоел Матип пропуска мачовете до края на сезона, халфът Тиаго е контузен от доста време и не се знае кога ще бъде готов за игра, крилото Диого Жота също се възстановява от контузия, полузащитникът Алексис Мак Алистър пропусна последните 5 мача заради травма и се очаква да бъде готов в средата на януари. Луис Диас също бе заменен принудително срещу "Арсенал", пише "Фокус".

Снимка: БГНЕС