Жена за първи път ръководи мач във Висшата лига, "Тотнъм" се върна в Топ 4

"Бърнли" прекъсна серия от три мача без победа

23.12.2023 | 20:10 Редактор: Искра Ангелова
Жена за първи път ръководи мач във Висшата лига,

Реферът Ребека Уелч стана първата жена, ръководила мач от английската Висша лига по футбол на двубоя между "Фулъм" и "Бърнли". 40-годишната Уелч ръководи мача, в който "Бърнли" се наложи с 2:0 с голове на Уилсон Одобер и Сандер Берге.

С успеха "Бърнли" прекъсна серия от три мача без победа и се отлепи от дъното на класирането. Тимът заема предпоследно място с 11 точки. Фулъм е 12-и с 21 точки.

Ребека Уелч редовно съдийства на мачове от женската лига, а преди е получавала наряди за срещи от по-ниските дивизии и турнира ФА Къп, както и за Световното първенство при дамите по-рано тази година. На 4 ноември бе четвърти съдия на мача от Висшата лига между "Фулъм" и "Манчестър Юнайтед".

"Тотнъм" постигна трета поредна победа и се върна в Топ 4. "Шпорите" се наложиха с 2:1 у дома срещу "Евертън" и изместиха "Манчестър Сити" от четворката. "Сити" има мач по-малко заради ангажимента си към Световното клубно първенство.

"Тотнъм" поведе рано с гол на Ричарлисон в 9-а минута, а Хьон-Мин Сон удвои в 18-а.

"Евертън" се върна в мача в 82-а минута с гол на Андре Гомеш, а до края Данжума пропусна на два пъти отлични ситуации да донесе точка за "карамелите".

Новият мениджърът на "Нотингам" Нуно Еспирито Санто дебютира на поста с домакинска загуба с 2:3 от "Борнемут".

Еланга даде аванс на "Форест" преди почивката, но гостите обърнаха с две попадения на Доминик Соланке. Крис Ууд изравни на "Нотингам" и изглеждаше, че Нотингам ще вземе точка, но в добавеното време Соланке оформи своя хеттрик и донесе победата за "Борнемут", информира БНР.

Така "Нотингам" продължава негативната си серия във Висшата лига и остава 17-и на две точки от зоната на изпадащите.

Снимка: БГНЕС