"Ман Юнайтед" ниже загуба след загуба, падна и от "Уест Хям"

"Чуковете" победиха с 2:0 с голове след почивката

23.12.2023 | 16:45 Редактор: Искра Ангелова

"Уест Хям" победи с 2:0 "Манчестър Юнайтед" в мач от 18-ия кръг на Висшата лига. В равностоен двубой "чуковете" излъгаха съперника с голове на Джаред Боуен и Мохамед Кудус през второто полувреме.

С успеха лондончани задминаха "червените дяволи" и се изкачиха на 6-о място с 30 точки във временното класиране преди останалите срещи. 20-кратните шампиони пък останаха с 28 пункта и пропаднаха до 8-а позиция.

Домакините започнаха по-активно и първи стигнаха до голова възможност. В 5-ата минута Емерсон отправи коварен шут от средна дистанция, но Андре Онана не допусна да бъде изненадан и изби.

Тимът на Ерик тен Хаг отговори с атака отляво и Люк Шоу центрира, но не затрудни Ареола. Отново Гарначо внесе напрежение в отбраната на домакините в 32-ата минута след индивидуален пробив, но ударът му от малък ъгъл не затрудни вратаря на "Уест Хям".

Три минути по-късно аржентинецът пропусна "златен" шанс да изведе "Манчестър Юнайтед" напред. Мохамед Кудус подари топката на съперника, а Антони майсторски изведе Гарначо очи в очи с Ареола. Крилото обаче не успя да преодолее Ареола.

Малко след това отново комбинация между Антони и Гарначо едва не доведе до попадение във вратата на "чуковете". Пет минути преди почивката Коби Мейну опита удар от въздуха, който затрудни Ареола, но вратарят все пак успя да избие в корнер. Натискът на гостите продължи и в края на първата част Антони пусна майсторско центриране в наказателното поле, където Хойленд и Гарначо се разминаха с топката. В добавеното време Томаш Соучек засече с глава центриране от фал, но топката премина покрай десния стълб на вратата на Онана.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС