Президентът на "Наполи": УЕФА и ФИФА не разбират спортния бизнес

Аурелио де Лаурентис е разговарял с Флорентино Перес за Суперлигата

22.12.2023 | 14:23 Редактор: Тодор Петров
Президентът на

Президентът на "Наполи" Аурелио де Лаурентис приветства решението на Европейския съд за проекта на Суперлигата, като заяви, че УЕФА и ФИФА не разбират спортния бизнес и нуждата да се увеличават приходите. Той заяви това в интервю за вестник "Кориере дело Спорт". Съдът реши, че управляващите организации са нарушили закона в Европейския съюз, като са спрели създаването на Суперлига.

Испанските клубове "Реал" (Мадрид) и "Барселона" останаха единствените, които подкрепят проекта, а Де Лаурентис заяви, че ще обсъди ситуацията с президента на "Реал" Флорентино Перес.

"Суперлигата беше грешно решение през 2021, тя обаче предизвика промени. Сега трябва да помислим сериозно. Говорих с Флорентино Перес и се съгласихме истински бизнесмени на една маса, не просто президенти. Защото днес футболът е управляван от възрастни хора, но най-вече те нямат визия", смята италианецът.

Европейският съд реши, че ФИФА и УЕФА са злоупотребили с доминиращата си позиция, като са забранили на клубовете да участват в европейската Суперлига.

"Ако аз инвестирам стотици милиони, за да участвам в цирк, който разпределя фъстъци, не прави печалби и ме принуждава да играя все повече и повече, то тогава играта не си струва", каза още Де Лаурентис, предаде БТА.

Снимка: БГНЕС