Чеферин и Инфантино с коментар за Суперлигата: Дано скоро създадат турнир с два клуба

"Решението на Европейския съд не променя нищо", заяви президентът на Международната футболна централа

21.12.2023 | 19:48 Редактор: Искра Ангелова
Чеферин и Инфантино с коментар за Суперлигата: Дано скоро създадат турнир с два клуба

Решението на Съда на Европейския съюз срещу УЕФА и ФИФА и това, че двете организации са използвали незаконни прийоми в опита си да блокират създаването на Суперлигата "не променя нищо", каза президентът на Международната футболна централа Джани Инфантино.

"С най-голямото ми уважение към Съда на Европейския съюз, днешното решение, в действителност, не променя абсолютно нищо. От историческа гледна точка, ние организираме най-добрите турнири и първенства в света и случаят ще бъде такъв и занапред", написа той в Instagram, цитиран от БГНЕС.

По-рано през деня от компанията А22 Sports Management публикуваха плановете си за Суперлигата, като форматът на турнира ще включва 64 отбора, разпределени в три дивизии. Участието ще бъде на спортен принцип, като клубовете ще продължат да бъдат във вътрешните си първенства. Ще има промоция и изпадащи, а излъчването на надпреварата ще бъде на специално създадена стрийминг платформа - Unify, и ще бъде безплатно.

Колегата на Инфантино начело на УЕФА - Александър Чеферин, коментира по саркастичен начин новината за решението на Европейския съюз в Брюксел. "Няма да се опитваме да ги спрем. Те могат да създадат каквото си искат. Надявам се да стартират своя фантастичен турнир възможно най-скоро…с два клуба", бяха думите на словенеца, който визира испанските "Реал" (Мадрид) и "Барселона", които продължават да стоят зад проекта Суперлига.

Снимка: БГНЕС