"Барса" приключи годината със загуба 2:3 от мексиканци, но прибира от мача 4,5 млн. евро

В състава на каталунците попаднаха шестима тийнейджъри, трима от тях направиха дебютите си за отбора

22.12.2023 | 11:40 Редактор: Елеонора Танева

"Барселона" завърши годината със загуба, след като отстъпи с 2:3 пред мексиканския шампион Клуб "Америка" в демонстративен мач в Далас. 

Каталунците заминаха за Тексас веднага след победата си над "Алмерия" предишната вечер и логично използваха алтернативен и млад състав, но пък шоуто се получи. 

Освен, както отбелязва вестник "Марка", никой не се контузи, а и се очаква клубът да прибере 4,5 милиона евро от двубоя, така че пътуването не е било безсмислено. 

В състава на "Барса" попаднаха шестима тийнейджъри, като трима от тях направиха дебютите си за отбора. Още в началото Ямин Ламал даде предимство на европейците, но в 12-ата минута Хуан Киньонес изравни след техничен удар с пета. 

Каталунците отново взеха предимство в 28-ата минута, когато се разписа 17-годишния Марк Гиу, който засече във вратата ниско подаване на Ектор Форт. Скоро след паузата обаче, Киньонес изравни след като излезе сам срещу вратаря, а в 82-ата минута резервата Хенри Мартин донесе успеха на Клуб Америка. Жоао Кансело и Роберт Левандовски влязоха от пейката за Барса, но и това не помогна, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС