Гол в добавеното време прати "Реал" (Мадрид) на върха

Тимът надви "Алавес" с 1:0 като гост

22.12.2023 | 09:02 Редактор: Толя Стоянова

С човек по-малко и с нов гол в добавеното време "Реал" (Мадрид) надви "Алавес" с 1:0 като гост, за да превземе върха в Ла Лига, макар и по голова разлика. Мачът се оказа много труден за столичани, които останаха в намален състав в началото на второто полувреме, но отново демонстрираха страхотния си характер, за да спечелят. 

Лукас Васкес се превърна този път в големия герой, който вкара в края, а тимът му се изравни с Жирона в челото, с по 45 точки след 18 мача, запазвайки аванса си от 7 пред "Барселона". Домакините останаха с 16 и са близо до дъното. 

Затрупаният с контузии тим на "Реал" (Мадрид) все пак включваше суперзвездата Джуд Белингам, а Родриго бе на върха на атаката. Опитните Кроос и Модрич щяха да дърпат конците в средата на терена, а промените от последния мач бяха общо 3, като Кепа, Начо и Фран Гарсиа замениха Лунин, Ферлан Менди и Алаба. 

Още в 1-ата минута гостите стигнаха до удар, но Сивера се справи с удара на Валверде. Гостите продължиха да доминират, но не успяваха да стигнат до кой знае какви добри ситуации. Баските бяха добре подредени и затрудняваха знаменития си опонент. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС