Везенков завърши с 3 точки при категоричната победа на "Сакраменто" над "Юта" 

Българинът отбеляза единствените си точки в зала "Голдън 1 Сентър"

17.12.2023 | 09:14 Редактор: Вяра Димова

Българският национал Александър Везенков завърши с 3 точки при категоричната победа на неговия "Сакраменто Кингс" над "Юта Джаз" със 125:104 у дома в поредна среща от Националната баскетболна асоциация (НБА). Саша отбеляза единствените си точки в зала "Голдън 1 Сентър" в Сакраменто зад арката, като добави четири борби и две асистенции към статистиката си за малко над 11 минути на паркета.

Над всички за победителите бе Кийгън Мъри, който избухна с 47 точки, като наниза цели 12 тройки от едва 15 опита - Мъри добави и осем борби, две завършващи подавания и две откраднати топки. На косъм от трипъл-дабъл и почти перфектен при стрелбата от полето остана Домантас Сабонис - литовският център се отчете с 20 пункта, десет овладени топки и осем асистенции. С 18 точки завърши Малик Монк, а 16 и 11 за "кралете" добавиха съответно Харисън Барнс и Кевин Хюртер.

За "джазмените" Колин Секстън бе най-резултатен с 28 точки, а с 18 допринесе Лаури Марканен. По 12 пункта от пейката реализираха Тейлън Хортън-Тъкър и Тейлър Хендрикс, а с 11 се отчете Крис Дън, но въпреки усилията им, Джаз не съумяха да се противопоставят на калифорнийския си съперник.

С победата си, която е втора поредна, "Кингс" запазиха петата си позиция в Западната конференция с баланс 15-9, докато "Юта" е на незавидното 12-о място в същата конференция с девет успеха и 17 поражения. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
В следващия мач на Везенков вече ще е вкарал сао 1 точка. Така върви "успешната" реализация на най-добрия баскетболист на Балканите . Там дето *** правят по 30 - 40 точки на мач, нашият с гордост прави 3 точки! еееех, пуста гордост ! Сигнализирай за неуместен коментар