Мъка за "Барселона", завърши наравно срещу "Валенсия"

Тимът продължава да се отдалечава от лидерите

17.12.2023 | 07:54 Редактор: Вяра Димова
Мъка за

"Барселона" продължава с неубедителните си игри в последно време и само дни след загубата от "Антверп" (2:3) в Шампионската лига завърши 1:1 като гост на "Валенсия". В предишния кръг каталунците загубиха у дома от "Жирона". 

Тимът на Шави Ернандес поведе в резултата в 55-та минута чрез Жоао Феликс, имаше и още изгодни положения. В 70-та минута обаче Уго Гиямон изравни с прекрасен удар от границата на наказателното поле. След това тимът на Шави пропусна още две много изгодни положения и в крайна сметка не успя да си тръгне с трите точки от "Местая". 

Така "Барса" продължава да се отдалечава от лидерите. Каталунците са трети за момента с 35 точки, на 4 зад "Реал" (Мадрид) и вече 6 зад лидера "Жирона". И двата тима обаче имат мач по-малко. "Валенсия" е на 10-та позиция с 20 т. Тимът имаше ранен шанс да поведе в резултата, след като още във втората минута Роман Яремчук изскочи на стрелкова позиция и шутира по диагонала, но Иняки Пеня отрази. Постепенно "Барса" пое контрола върху топката и пред Левандовски се откриха две добри положения. В 28-та минута полякът стреля изящно със странична ножица, но Мамардашливи отрази. Малко след това опасен удар на Педри облиза напречната греда. 

До края на полувремето Лева и Гюндоган изскочиха на добри позиции, но стреляха неточно. "Барса" започна силно и второто полувреме и в 55-та минута Жоао Феликс откри. Френки Де Йонг разсече защитата на домакините с хубаво подаване към Рафиня, който с едно докосване остави на празна врата Феликс и португалецът с лекота на метър от голлинията вкара за 1:0. 

В следващите минути каталунците можеха и да решат мача, но пропуски пред вратата на домакините направиха Феликс, Рафиня и Гюндоган. Така се стигна до 70-та минута, когато Гиямон получи топката на границата на наказателното  поле и с прекрасен удар по диагонала намери далечния ъгъл за 1:1. Само три минути по-късни Де Йонг отново намери на чиста позиция свой съотборник, като изведе сам срещу Мамардашвили появилия се като резерва Феран Торес. Нападателят обаче бе разочарован от поредната добра изява на грузинеца, пише gol.bg.

В 82-та минута Мамардашвили отново се превърна в герой за тима си, след като и Рафиня изскочи сам срещу него. В крайна сметка стражът на Валенсия отново излезе победител в персоналния сблъсък. Каталунците веднага получиха възможност да си върнат преднината, след като в 73-тата Де Йонг "хвърли" поредния безгрешен пас и изведе резервата Феран Торес сам срещу Мамардашвили, но грузинецът спаси.

Снимка: БГНЕС