Футболист на "Лудогорец": Феновете на ЦСКА са фанатици, на стадиона е пълно с камъни

"На този стадион не може да си спокоен за живота си", каза Педро Нареси

12.12.2023 | 12:33 Редактор: Искра Ангелова
Футболист на

Футболистът на "Лудогорец" Педро Нареси говори пред медии в родината си Бразилия след победата на "орлите" с 1:0 срещу ЦСКА.

"Мачът беше много тежък. По принцип те са ни конкуренти за титлата и гостуванията на този стадион са много напрегнати. Феновете им са доста темпераментни, даже бих казал фанатици, и създават уникална атмосфера, хореография, пиротехника - което е много хубаво. Но тези фенове са брутални спрямо нас. Вече втори мач с тях - мачът се прекъсва и се играе над 120 минути заради димки и бомбички. При нашия гол бяхме нападнати с прътове и лопати; сигурно щяха да ни убият, ако нямаше толкова много полиция", коментира той.

"Разбирам, че няма как да сме харесвани навсякъде, но там омразата към нас е на съвсем друго ниво. На стадиона влизаме през задния вход, феновете им са расисти, приличащи на затворници, цели с татуировки с нацистки символи. Като цяло в България са расисти, но техните фенове минават всякакви граници. Има няколко бразилци, които играят там и казаха, че са ги замервали с банани. Нас не ни приемат добре на всички стадиони, защото сме над 10 пъти поред шампиони", допълни Нареси.

"Другият отбор с много фенове е "Левски", но на техния стадион нямаме такива проблеми, както с ЦСКА. Имаме няколко играчи, играли там, и при тях положението е още по сложно. Кирил Десподов, който премина в Гърция, не успя да изпълни корнер, защото беше замерван с камъни, монети, запалки и дори съдията ни прибра за 20 минути в съблекалнята на предишното ни гостуване. Мислех си, че съм виждал всичко във футбола и че в Бразилия и Аржентина са най-темпераментни фенове, но тези типове определено са доста фанатични. На този стадион не може да си спокоен за живота си, първо заради феновете, а след това заради съоръжението, което е много старо, а на стадиона е пълно с камъни, железа и какво ли не", каза още той, цитиран от "Тема спорт".

Снимка: Lap.bg.