"Арда" се добра до победата срещу "Локомотив" (София) след 3 отменени гола

Кърджалийци спечелиха с 1:0

09.12.2023 | 15:25 Редактор: Елеонора Танева

"Арда" (Кърджали) постигна девета победа от началото на сезона във футболната Първа лига, след като надигра като гост "Локомотив" (София) с минималното 1:0 в среща от 20-ия кръг. Единственото попадение в мача реализира Станислав Иванов в 84-ата минута. Така "Арда" вече има актив от 31 точки, с което заема 7-мо място с 31 точки, а "Локомотив" е 13-ти с 19 пункта.

В 14-ата минута Лъчезар Котев успя да прати топката в мрежата на домакините, но попадението бе отменено поради засада.

Пет минути след това удар на Станислав Иванов се отби от напречната греда. Проверката с ВАР показа, че топката не е преминала голлинията с целия си обем.

В 62-ата минута Станислав Иванов отклони с пета във вратата на Локо подаване на Тонислав Йорданов, но отново след справка с ВАР резултатът остана непроменен.

В 73-ата минута Владимир Вълков отсъди дузпа за домакините, след като Карлос Франса падна след единоборство с Илия Юруков в наказателното поле. Отново намесата на ВАР промени решението на съдията и футболистите на Локо останаха разочаровани.

Три минути по-късно трети гол на гостите бе отменен. Тунгара центрира в наказателното поле, а Окезие с глава прати топката в напречната греда, но при добавката Бурокв се разписа. Проверката с ВАР показа, че националът е изблъскал с ръце Кардосо.

"Арда" все пак стигна до гол в 84-ата минута, когато Преслав Боруков проби отляво и центрира към вратарското поле. Там Александър Любенов не се намеси добре и изби топката в краката на Станислав Иванов, който отблизо се разписа. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg