Венци Стефанов ще подкрепи Стилиян Петров за шеф на БФС, ако е без Бербатов

Той призова Павел Колев да даде доказателства, ако има данни за черно тото, получи светкавичен отговор

04.12.2023 | 17:49 Редактор: Елеонора Танева
Венци Стефанов ще подкрепи Стилиян Петров за шеф на БФС, ако е без Бербатов

Новият президент на Българския футболен съюз няма да се казва Димитър Бербатов, убеден е президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов. 

"Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов. И ако е начело с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент трябва да бъде мениджър. Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, но ако е без Бербатов", каза Стефанов на брифинг днес.

Той призова изпълнителния директор на "Локомотив" (Пловдив) Павел Колев да даде доказателства, ако има данни за черно тото. Стефанов припомни и случай с опит за черно тото с вратаря Стефано Кунчев.

"Павел Колев да каже, ако има данни за черно тото. Ако има факти и доказателства, да каже.  Преди време вратарят Стефано Кунчев дойде, момчето шапка му свалям, каза, че му предложили 20 000 евро, ако пусне два гола до 30-а минута. Моментално изгоних треньора, който му е предложил това", каза Венцеслав Стефанов, цитиран от gol.bg.

Изпълнителният директор на "Локомотив" (Пловдив) отговори на обвиненията

Ето какво написа Павел Колев във Facebook:

"Специален поздрав за Венци Стефанов, който, както винаги, нищо не е разбрал за Евро 2015 (нищо, че е член на Изпълкома на БФС по това време, простено му е, зает е бил да говори със съдиите по телефона вероятно), с един цитат от „Панчатантра“ (отново за него пояснявам: най-разпространената книга в света след Библията, преведена над 200 пъти на повече от 60 езика от IV век до днес):

Духът, а не плътта старее у благородния човек. Но е обратно у злодея – подлец остава той навек".

Снимка: lap.bg