Централен защитник на "Левски" е в полезрението на гръцкия "Панатинайкос"

През миналата зима Кордоба бе много близко до трансфер с оферта за 2 млн. евро

24.11.2023 | 15:25 Редактор: Ивета Велева
Централен защитник на

Централният защитник на "Левски" Хосе Кордоба е попаднал в полезрението на гръцкия "Панатинайкос". Грандът от Атина иска да подсили отбраната по време на зимната пауза и вече е набелязал играчи, от които ще избере един, пише "Тема спорт". 

В момента "Панатинайкос" е лидер в местното първенство. Тимът има актив от 28 точки след 11 изиграни кръга, като е допуснал 6 попадения. Според месните медии освен Хосе Кордоба на радара на треньора Иван Йованович са още няколко имена. Сред тях са Димитрис Николау от Специя, Константинос Лаифис от "Стандарт Лиеж", Уесли Хьодт от "Уотфорд" и Асгер Сьоренсен от "Спарта"  (Прага).

До момента през кампанията 22-годишният панамски национал има общо 22 мача за "Левски" във всички турнири – 16 в Първа лига и 6 в турнира Лига на конференциите. Той пристигна на "Герена" след старта на сезон 2021/22 от втородивизионния "Етър". Под ръководството на Станимир Стоилов обаче прогресира сериозно.

През миналата зима Кордоба бе много близко до трансфер. За него имаше официална оферта от "Брьондби" за 2 млн. евро, а след това и устно предложение за по-голяма сума от руския "Сочи". В крайна сметка обаче най-висшето ръководство на клуба взе решение да не го продава. През пролетта Кордоба получи контузия и затова през лятото към него нямаше сериозен интерес.

"Левски" също следи централни защитници, защото е много вероятно да продаде Келиан ван дер Каап. Той е с изтичащ през лятото договор и затова на "Герена" ще опитат да му вземат някакви пари. Сините са набелязали колумбийския централен защитник на "Локо" (Пловдив) Хорхе Сегура.

Снимка: lap.bg