fallback

Софиянски: На "Левски" им трябва спонсор от ранга на "Газпром"

Очакванията му са на всяко звено да има поне по един роден играч, което ще го отличи от ЦСКА и "Лудогорец"

19.11.2023 | 12:28 Автор: Елеонора Танева

Имам притеснения, че ентусиазмът на публиката се изчерпва. Все пак голяма част от това да се поддържа "Левски" се дължи на феновете. Струва ми се, че при Иво Ивков и Мъри Стоилов имаше малко повече емоция и настроение, без да подценявам Наско Сираков и Даниел Боримиров. Може би, ако бяха останали всички в един екип, щеше да е по-добре. Това коментира бившият столичен кмет Стефан Софиянски в интервю за "Тема спорт".

По думите му е ясно, че в касата на клуба няма да могат да влязат добри суми от трансфери на играчи, както бе в началото на годината.

"Освен това тези, които в момента играят на "Герена“, изглеждат много предани на клуба. Към тази конструкция на терена трябва да се добавят повече български футболисти. Вижда се, че няма конфликт по постовете и дано се тръгне по тази линия на всяко звено да има поне по един роден играч. Ще се постигне баланс между българи и чужденци и мисля, че ще работи много по-добре, отколкото в отбори като ЦСКА и "Лудогорец", където изцяло са легнали върху иностранците", коментира Софиянски.

Той определи условията, поставени от "Юнайтед груп" като неизпълними.

"Те поставиха неизпълними условия пред НАП и държавата да се ангажира с неща, които не е редно да стават. Не може да ангажираш държавата по този начин. Искаха НАП да разсрочи дълговете, да махне лихвите. Запознат съм с техните условия, които бяха неизпълними. Дали ги бяха поставили, за да не се осъществи сделката, не знам. Пожелаха 50-годишна концесия на стадион „Георги Аспарухов“, което е невъзможно според българското законодателство. Тук не бих винил никой за пропадането на сделката", добави Софиянски.

Бившият кмет допълни, че преди време "Левски" е изпуснал интересите на "Газпром“: "Сега нещата са почти невъзможни. Но ако от "Герена“ искат да направят нещо, им трябва именно такъв спонсор".

Снимка: БГНЕС 

fallback
Още от Спорт
fallback