Надал потвърди, че се завръща на корта: Болката никога няма да изчезне

"Намирам се в добър етап от живота си", каза носителят на 22 титли от "Големият шлем"

16.11.2023 | 16:57 Редактор: Искра Ангелова
Надал потвърди, че се завръща на корта: Болката никога няма да изчезне

Носителят на 22 титли от "Големият шлем" Рафаел Надал вече има мисли за новия сезон. 37-годишният испански тенисист, който поднови тренировки преди няколко седмици след операция на бедрото, потвърди, че ще играе отново. Той работи неуморно към тази цел през последните месеци.

"Добре съм, тренирам и съм щастлив. Намирам се в добър етап от живота си. Досега не знаех дали ще играя тенис отново някой ден, а сега искрено вярвам, че ще го направя. Все още не съм готов да кажа кога, но мога да тренирам все по-дълго и напредъкът е сериозен", каза Надал пред испанските медии.

"Знам, че болката никога няма да изчезне, но съм значително по-добре. Това е много за мен. Да говоря за тенис е съвсем друг въпрос, както и нивото, на което ще мога да играя. Но стъпките към това да играя отново бяха големи и положителни, за което се боря в няколко месеца. Убеден съм, че ще мога да кажа нещо по-конкретно през следващите седмици", добави той, цитиран от "24 часа".

След като получи контузия на откритото първенство на Австралия през януари и след това се оттегли от няколко турнира, включително "Ролан Гарос", Надал претърпя операция на 2 юни в Барселона и започна своя дълъг период на възстановяване, от който сега започва да излиза. Надал каза, че не си поставя най-високите цели, като да играе на олимпиадата в Париж или да постигне рекорда на Новак Джокович от 24 титли от "Големият шлем". За него е успех самото му завръщане на корта, когато не е имало светлина в края на тунела.

Снимка: БГНЕС