СДВР призова за мирен протест на феновете срещу БФС утре

Все още не е 100% ясно дали мачът с Унгария ще се проведе без публика

15.11.2023 | 14:00 Редактор: Ивета Велева

СДВР и Българският футболен съюз обявиха какви мерки ще предприемат във връзка с футболната среща между България и Унгария. Мачът ще се проведе утре на от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят ще се проведе без публика, стана ясно в последните дни.

Причината - още през миналия месец футболни фенове започнаха организация на голям протест срещу ръководството на БФС, а утре се събират пред Националния стадион. От Българският футболен съюз акцентираха, че УЕФА е взела решението европейската квалификация с Унгария да се играе на затворени врата заради мерки за сигурност.

"Не познавам хората, които организират протеста. Кратък е периодът от време, за да преценим каква ще е бройката на участниците. Относно разрешени събития - до този момент няма. Разрешителните и съгласувани писма се издават от Столичната община. Организатор е представител на столичен клуб. Познат е по физиономия. Направили сме среща с него. След 16:30 часа ще има повече яснота. Силно се надявам участниците в спонтанния протест да се съберат на улица “Гурко”, да проведат законния си протест, но да не опорочат футболната среща", разкри служител от СДВР.

"Три охранителни фирми са наети да обезпечат сигурността на спортното съоръжение. Ако се наложи, ще окажем нужното съдействие. Хората, които участват в тези мероприятия, ще бъдат допуснати в обособена зона и вие ще я видите. Ще се въздържа да споделя кой е представител на футболния клуб, столичен е, с голяма аудитория, те са два", информираха още от столичната полиция.

Никога СДВР не е казвала, че не може да не се справи, с което и да е мероприятие. Дори когато футболната среща бе решено да е в Пловдив, СДВР предложи да окаже съдействие на колегите от Пловдив, обясниха от СДВР.

"Нещата са изчистени, организационните въпроси се знаят. Това, което зависи, ще бъде направено”, обещава от полицията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)