"Реал" (М) с разгромна победа срещу "Валенсия"

На стадион "Сантяго Бернабеу" тимът отчете 5:1

12.11.2023 | 08:53 Редактор: Вяра Димова

"Реал" (Мадрид) постигна разгромна победа с 5:1 на "Сантяго Бернабеу" срещу "Валенсия", въпреки че бе без голмайстора си Джуд Белингам. Английският национал изгледа срещата от ложите заради контузия, но отсъствието му не се усети.

Дани Карвахал вкара прекрасен гол в 3-та минута, а след това се развихриха Винисиус (42, 49) и Родриго (50, 84). Андрий Лунин направи няколко впечатляващи спасявания след удари на Уго Дуро, но нападателят на Валенсия все пак реализира в 88-та минута.

С тази победа "Реал" се доближи отново на 2 точки от лидера "Жирона", който е с 34. "Барселона" е с 27 и мач по-малко, пред "Алетико" (Мадрид) с 25 и два двубоя в аванс. "Валенсия" е на 9-та позиция с 18 точки след 13 кръга.

"Реал" започна много силно срещата и на практика поведе в резултата с първата си добра атака. В 3-та минута далечно подаване на Кроос намери на фланга Дани Карваха. Защотникът си спря топката с дестия крак, изчака я да тупне два пъти и след това я намери с изящно воле с левия крак. Мамардашвили нямаше никакви шансове с прекрасно насечения удар и миг по-късно извади кълбото от мрежата си.

Малко след това Алаба стреля неточно от свободен удар, а "Валенсия" като по чудо не изравни резултата. Юношата на "Реал" Уго Дуро два пъти излизаше сам срещу Андрий Лунин, но и в двата случая украинският вратар се намеси впечатляващо и опази вратата си.

Буквално при контраатаката след второто спасяване на Лунин нападателят на "Реал" Винисиус Жуниор проби по фланга и след това по аутлинията, опита удар към далечния ъгъл, но рикошет в крака на Габриел го лиши от гол. При последвалия ъглов удар Винисиус се възползва от неорганизиралата се защита на Валенсия, но този път стреля в аут.

Така се стигна до 42-та минута, когато Родриго центрира от дясното крило, а Винисиус плонжира и засече топката с рамото си, за да направи 2:0. Буквално в началото на второто полувреме Винисиус уби тотално интригата. В 49-та минута бразилецът направи 3:0 след прекрасно насочен удар по тревата.

Само минута по-късно Мамардашвили сгреши фатално при изнасянето на топката и я подари на Родриго. Бразилецът я пое от границата на наказателното поле, влезе вътре и с прецизен удар покрай гредата направи 4:0.

До края "Реал" контролираше играта и темпото, имаше и още положения за гол. Той все пак падна в 84-та минута, когато Родриго реализира за втори път в срещата. Фран Гарсия намери в наказателното поле бразилеца, който пое топката, финтира на външна страна и с кинжален удар с левия си крак вкара петия гол в срещата.

В 88-та минута Уго Дуро най-накрая вкара, разваляйки "сухата мрежа" на Лунин. Гонсалес центрира добре от дясното крило, Дуро изпревари Начо и с добре насочен удар направи 5:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС