"Локо" (Пловдив) спря негативната поредица и взе "железничарското" дерби

Георги Минчев даде летящ старт на домакините

10.11.2023 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова

"Локомотив" (Пд) надви "Локомотив" (София) с 2:1 у дома в среща от 17-ия кръг на Първа лига. На "Лаута" смърфовете“ сложиха край на серията си от шест последователни срещи без победа за първенство.

Георги Минчев даде летящ старт на домакините с попадение от дузпа още в 11-та минута. Гостите обаче стигнаха до равенство скоро след това благодарение на точната интервенция на Франса, който се възползва по най-добрия начин от асистенция на капитана Красимир Милошев. В началото на второто полувреме обаче "железничарите" инкасираха втори гол, който този път не съумяха да върнат - Бруно Франко нямаше късмет и вкара топката в собствената си врата.

Така играчите на Александър Томаш спряха пропадането, като се изравниха с лидерите Черно море и ЦСКА с по 35 точки – "моряците" и "червените" обаче тепърва ще играят своите срещи от кръга. "Локомотив" (София) е на 12-та позиция със 17 пункта, колкото има и 13-ият "Славия", който по-рано днес се справи срещу "Ботев" (Враца) в столицата.

В следващия кръг Локо София е домакин на Левски в квартал "Надежда", а за "Локо" (Пд) предстои визита на "Ботев" (Враца) след паузата за националните отбори.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: Lap.bg.