Дебютен гол на Мартин Георгиев донесе победата на "Славия" срещу "Ботев" (Вр)

В 77-ата минута Диого Барбоса получи червен картон

10.11.2023 | 17:20 Редактор: Искра Ангелова
Дебютен гол на Мартин Георгиев донесе победата на

Отборът на "Славия" постигна победа с 1:0 у дома срещу "Ботев" (Враца) в първи двубой от 17-ия кръг в Първа лига. В 44-ата минута Тасев центрира от ъглов удар и младият Мартин Георгиев отблизо с тяло откри резултата в полза на "белите". Това беше първо попадение за изкаралия един сезон в "Барселона" защитник в мъжкия състав на "Славия".

Втората част започна с натиск за домакините. В 50-ата минута Тасев се измъкна на скорост от защитата на врачани и подаде към Галин Иванов, който от няколко метра стреля в обсега на Бариос.

В 77-ата минута Диого Барбоса извърши нарушение в центъра на терена и получи втори жълт и съответно червен картон, а удар на Емил Мартинов срещна напречната греда на вратата на "Ботев". Три минути преди изтичане на редовното време Денислав Александров беше изведен на голова позиция, но отново стреля във Федерико Бариос, информира БНР.

Втория пореден успех осигури актив от 17 точки за "белите", които са на 13-о място в класирането. "Ботев" (Враца) допусна шесто последователно поражение в Първа лига е със само 10 точки на 15-та позиция.

Снимка: Lap.bg.