Тежко поражение за "Сакраменто" в Хюстън, Везенков отбеляза едва 2 точки

Наритаха ни здраво, каза треньорът Майк Браун

07.11.2023 | 08:48 Редактор: Вяра Димова

Александър Везенков отбеляза само две точки при загубата на "Сакраменто Кингс" от "Хюстън Рокетс" с 97:122 в Тексас. За "Кингс" това бе второ поредно поражение от този съперник и общо трето в Лигата, като тимът се смъкна до 13-о място в класирането на Западната конференция с баланс 2-4.

Намиращият се в добра форма отбор на "Хюстън" доминираше през целия двубой, като преднината на "Рокетс" достигна 40 точки в началото на последната четвърт, преди да бъде фиксирана на 25 в края на двубоя. 

Везенков, който преди два дни не успя да отбележи нито една точка при нова тежка загуба на "Сакраменто" в Хюстън, този път вкара две точки за 11:37 минути игра. Той реализира една стрелба от 4 опита (0/3 от тройката) и добави една асистенция към статистиката си. За "Сакраменто" най-резултатен бе Кевин Хъртър с 13 точки.

"Хюстън" постигна трета поредна победа, а над всички бе Джейлън Грийн с 23 точки, докато Алперен Сенгън реализира 17 точки, 12 асистенции и 8 борби.

"Трябва да признаем, че "Хюстън" ни наритаха здраво, като започнем от мен и всички надолу по линията. Не искаме да изоставаме твърде много в класирането, но все още има да се играе много баскетбол. Сега сме в тежък период и ми е интересно как ще отговорим", коментира треньорът на "Сакраменто" Майк Браун.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС