2 000 унгарци си чакат парите заради празните трибуни на мача с България

Отменете всичик самолетни, влакови билети и хотелски резервации, призова унгарската футболна федерация

06.11.2023 | 20:00 Редактор: Елеонора Танева
2 000 унгарци си чакат парите заради празните трибуни на мача с България

Около 2000 унгарци са искали да присъстват на европейската квалификация срещу България. Мачът ще се играе на 16 ноември пред празни трибуни в Пловдив. Първоначалната локация беше стадион "Васил Левски", по промяната е заради опасения за безредици.

"От съображения за сигурност българската асоциация-организатор промени мястото на квалификацията за европейското първенство България - Унгария на 16 ноември и реши феновете да не бъдат допускани на стадиона.

Унгарската федерация ще възстанови цената на билета на всички унгарски притежатели в рамките на кратък период от време и скоро ще информира загрижените фенове за процеса по имейл.

Освен това унгарската федерация препоръчва на феновете, които планират пътуване, да отменят всички самолетни и влакови билети, които вече са закупили, както и хотелските си резервации, и да поискат възстановяване на цената им.

Футболният съюз на Унгария посочва, че българската асоциация е отговорна за провеждането на мача и произтичащата от него ситуация", пише в позицията на унгарската федерация, цитирана от БГНЕС.

БФС поиска от УЕФА квалификационният мач България – Унгария за европейското първенство на 16 ноември да се проведе в Пловдив вместо в София, както беше първоначално обявено, поради риск за сигурността на българската федерация.

Снимка: lap,bg