Мачът с Унгария се мести в Пловдив, протестът срещу БФС - също

Стадионът ще бъде обграден от запалянковците зад три от четирите трибуни

06.11.2023 | 15:17 Редактор: Елеонора Танева
Мачът с Унгария се мести в Пловдив, протестът срещу БФС - също

Българският футболен съюз днес скандализира родната футболна общественост с пореден опит, за да се заглуши мнението на хората, които призовават за оставка на действащото ръководство, начело с Борислав Михайлов. Домакинството срещу Унгария от квалификациите за Евро 2024 г. бе преместено от националния стадион „Васил Левски“ в столицата на стадион "Христо Ботев" в Пловдив и освен това бе обявено, че мачът ще се играе пред празни трибуни. Организаторите на протеста обаче не се отказват и обявиха нова организация.

На Facebook страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов" бе обявено, че стадионът ще бъде обграден от запалянковците зад три от четирите трибуни. Последната е недостъпна, поради инфраструктурата около съоръжението.

Призовава се всички, които ще участват, да спазват обществения ред и изрично се подчертава, че протестът е мирен, за да се отговори подобаващо на заявените опасения от БФС, че се очакват ексцесии. Единствено се предвиждат скандирания за оставка и вдигане на транспаранти срещу Михайлов и колегите му, пише gol.bg.

България ще приеме Унгария на 16 ноември от 20:00 часа в предпоследен мач от квалификационна Група G.

Снимка: lap.bg