Григор плаче след финала в Париж, Джокович се шегува: С теб сме следващата генерация

"Последните три месеца бяха влакче на ужасите за мен", сподели най-добрата ни ракета

05.11.2023 | 20:14 Редактор: Искра Ангелова
Григор плаче след финала в Париж, Джокович се шегува: С теб сме следващата генерация

Новак Джокович, който победи във финала на турнира "Мастърс" в Париж Григор Димитров, се пошегува с българина, че двамата вече са "следващата генерация" на тениса. 36-годишният Джокович се наложи над 32-годишния Димитров с 6:4, 6:3 в спора за титлата и логично бе в добро настроение при награждаването.

Джокович и Димитров, които са двамата най-възрастни играчи в топ 15 на световната ранглиста по тенис, са добри приятели и никога не са крили това.

"Извинявай за развитието на този мач. От собствен опит знам, че не е лесно да губиш финали. Тази седмица обаче ти игра един от най-добрите тениси, които някога си показвал. За мен е удоволствие да споделям корта с теб. Да знаеш, че ние с теб вече сме "следващата генерация" или както там се нарича", бяха първите думи на Джокович, след като взе трофея.

djo

Терминът "следваща генерация" (Next Gen) се използва в тениса през последните години, за да определи най-обещаващите млади играчи.

"Благодаря и на екипа си. Имаше три мача преди този, които спокойно можеше да загубя. Вие свършихте много работа извън корта, така че тази победа е толкова ваша, колкото и моя", продължи словото си Джокович, цитиран от gol.bg.

"Искам да благодаря и на децата, които подават топките - вие сте най-добрите на света. Благодаря и на публиката. През всички години, в които играя тук, атмосферата винаги е невероятна. Благодаря ви, че подкрепяте тениса. Очевидно е, че Париж има традиции в тениса и моите отношения с вас са специални. Благодаря за енергията, която създавате. Довиждане и до следващата година", завърши сърбинът.

grigor

"Последните три месеца бяха влакче на ужасите за мен. Нямам думи, с които да опиша Новак. Поздравявам го, както и целия му екип. Тази година беше невероятно пътешествие за мен и съм доволен, че завършвам положително", пък заяви Григор Димитров.

"Благодаря на организаторите на турнира. Невероятно е, че можем да играем на този корт. Трудно ми е да намеря думи, с които да изразя благодарността си към всички", завърши той.

Снимки: БГНЕС