"Арсенал" разнищи "Шефилд Юнайтед", хеттрик на Нкетия

Едно от попаденията му ще е кандидат за "Гол на месеца"

28.10.2023 | 19:45 Редактор: Искра Ангелова

"Арсенал" разгроми с 5:0 "Шефийлд Юнайтед", за да реализира най-големия си успех от старта на сезона. Еди Нкетия вкара хеттрик за домакините, като третото попадение със сигурност ще е кандидат за "Гол на месеца", защото дойде от около 23 метра с мощен удар в горния ъгъл на вратата. Първото също бе прекрасно, защото англичанинът демонстрира класа при овладяването в наказателното поле.

В последните минути на срещата паднаха другите две попадения на Фабио Виейра и Токехиро Томиясу. Португалецът се разписа от дузпа, а японецът се възползва при неразбория в наказателното поле. И в двата случая ВАР-съдиите си дадоха солидно време за размисъл, но без да има видима причина за това.

Трите точки в актива на "топчиите" означават, че те си връщат второто място във временното класиране на Висшата лига. Не е за подценяване и фактът, че головата разлика бе осезаемо подобрена, тъй като гъстотата на подреждането означава, че всеки един гол може да има решаващо значение в края на годината, пояснява gol.bg.

"Шефийлд" междувременно остава стъпил здраво на дъното с една-единствена точка след първите 10 кръга от кампанията.

Снимка: БГНЕС