С два гола на Белингам "Реал" (Мадрид) обърна "Барса" в "Ел Класико"

Голямата звезда на "Белия балет" отново бе Джуд Белингам

28.10.2023 | 19:30 Редактор: Искра Ангелова
С два гола на Белингам

"Реал" (Мадрид) излъга "Барселона" с 2:1 като гост в голямото дерби на Испания. Голямата звезда на "Кралете" отново бе Джуд Белингам, който вкара и двата гола за гостите. Илкай Гюндоган даде ранен аванс за каталунците още в 6-та минута. Белингам, също дебютант в "Ел Класико" изравни с прекрасен гол в 68-та минута, а в 92-та донесе трите точки за "Реал" с добавка отблизо. Това бе 10-и гол за англичанина в Ла Лига този сезон.

Така "Реал" (Мадрид) нанесе първа загуба на "Барса" от началото на сезона и продължава да води в класирането с актив вече от 28 точки. Толкова има и "Жирона".

"Барселона" за момента е на третата позиция с 24 точки, с 2 повече от "Атлетико" (Мадрид), който обаче е с два мача по-малко.

Треньорът на "Барса" Шави Ернандес пак нямаше възможност да използва някои от основните си титуляри, като Роберт Левандовски и Жул Кунде останаха на резервната скамейка. Карло Анчелоти пък имаше на разположение най-доброто, с което разполага. В крайна сметка всичко бе готово за шоу, а на стадиона бяха и легендарните музиканти от "Ролинг Стоунс" Мик Джагър и Рони Ууд.

Четете повече по темата в gol.bg.

Снимка: БГНЕС