Звездата на Италия и "Нюкасъл" Сандро Тонали бе наказан за 10 месеца аут от терените

Заради скандала със залози на футболни мачове

26.10.2023 | 14:57 Редактор: Тодор Петров
Звездата на Италия и

Президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина потвърди, че Сандро Тонали ще бъде лишен от състезателни права за 10 месеца и ще трябва да спазва рехабилитационна програма в продължение на още осем месеца.

"Прокурорът на федерацията и Тонали постигнаха споразумение, което аз вече одобрих. Споразумението се състои от 10-месечна забрана плюс осем месеца рехабилитационни дейности и най-малко 16 публични изяви", обясни Гравина.

Бившият полузащитник на "Милан" и настоящ на "Нюкасъл" призна в показанията си, дадени миналата седмица пред властите в заседание, продължило почти три часа, че е правил залози на футболни мачове. Това включваше мачове с участието на "Милан", неговия отбор по това време, но тъй като е залагал на тяхна победа, не беше разследван за евентуално уговаряне на мачове.

За всички футболисти е забранено да залагат на всякакви спортни събития, но за мачове, в които участват собствените им отбори, се налагат много по-строги наказания. Официалната санкция е минимум 3 години извън терена. Преди седмица и друг замесен в скандала - Николо Фаджоли бе наказан за 7 месеца.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС