БФС глоби всички клубове, чиито фенове скочиха срещу управлението на Михайлов

Най-солените глоби са за "Левски", ЦСКА 1948, "Локомотив" (София)

24.10.2023 | 22:05 Редактор: Тодор Петров
БФС глоби всички клубове, чиито фенове скочиха срещу управлението на Михайлов

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи наказания на осем клуба от Първа лига и два от Втора лига заради скандирания на фенове срещу ръководството на БФС и призивите за оставка. Някои клубове са глобени и заради транспарантите, които феновете издигнаха срещу шефовете на БФС.

В последния кръг феновете на редица отбори скандираха срещу ръководството на БФС в 18-ата минута на мачовете в знак на 18-годишното управление на Борислав Михайлов. Инициативата тръгна след призив на бившия футболист Бойко Величков във Facebook.

За "обидни и нецензурни скандирания" с по 2000 лв. са глобени ЦСКА, "Локомотив" (Пловдив), "Ботев" (Пловдив), "Берое", "Локомотив" (София), "Славия" и ЦСКА 1948. "Левски" е глобен с 3000 лв. за същото провинение. Наказани за същото със съответно 1500 и 1000 лв. са и два клуба от Втора лига - "Беласица" и "Дунав".

Отделно "Левски", ЦСКА 1948, "Локомотив" (София) трябва да платят глоби по 2000 лв. за "издигнат плакат с неприемливо съдържание".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Фен
преди 6 месеца
Като не иска БФС да ги обиждат и да им искат оставката , да се махат и никой няма да ги плюе . Какви гьон сурати са . Боже , слез на земята и си прибери вересиите. Сигнализирай за неуместен коментар