Томаш след загубата на "Локо": Не отбелязахме ситуациите, които създадохме, "Берое" бяха гладни

"Аз като треньор явно не успях да убедя футболистите какво ни чака на терена", заяви наставникът на "Локомотив"

20.10.2023 | 22:35 Редактор: Искра Ангелова
Томаш след загубата на

Старши треньорът на "Локомотив" (Пловдив) Александър Томаш изтъкна като основна причина за поражението на своя тим от Берое невъзможността "черно-белите" да отбележат ситуациите, които са създали пред противниковата врата.

"Не си отбелязахме ситуациите, които създадохме. Искам да похваля противника - това са гладни момчета, които искаха да се доказват, които не ги интересува клуба, а ги интересува да се покажат на пазара. Това направиха те - бориха се за всяка една топка. Ние създадохме нужните ситуации, не успяхме да ги реализираме заради това, че сме малко в зоната си на комфорт, малко сме по-задоволени. Но в крайна сметка, не мога да се сърдя на футболистите си, те се постараха, опитаха се, но трябва да дадат още от себе си, за да може такива мачове да ги вземем. До шестата минута имахме две ситуации - ако отбележим, мачът щеше се развие по друг начин, но хубавото е, че това ще ни дойде отрезвяващо. Неприятна е тази серия, в която влизаме, но единствено с работа трябва да излезем", заяви след мача Томаш.

"Мачът го загубихме в главите си още преди срещата. Аз като треньор явно не успях да убедя футболистите какво ни чака на терена и срещу какъв противник излизаме. Мисля, че играчите ми се постараха и изпълняваха това, което искам, но бяхме малко по-лежерни, бавно движихме топката, давахме възможности на противника да се прегрупира - това са детайли, които са много важни в такива мачове", каза още наставникът на "Локомотив", цитиран от БТА.

"Не мога да се сърдя на футболистите. Мога да изисквам много повече от тях, но това са нормални неща. Не трябва да отиваме от едната крайност в другата. Въпросът е друг - изградихме стил и начин на игра, разпознаваеми сме и мисля, че много малко отбори успяват с това, но си имаме нашите слабости. Трябва да си ги признаем, но животът продължава и футболът продължава", завърши Александър Томаш.

Снимка: Lap.bg.