"Локо" (Пд) се срина срещу "Берое" вкъщи и рискува да сдаде първото място

Старозагорци поднесоха изненада и победиха с 2:1 в Пловдив

20.10.2023 | 21:22 Редактор: Искра Ангелова

"Берое" сложи край на серията си от седем поредни шампионатни мача без победа, след като надигра лидера "Локомотив" (Пловдив) с 2:1 като гост в среща от 14-ия кръг на Първа лига. Вини Трибуле и Сантиаго Годой бяха точни за успеха на "заралии" с голове през първата част, а в последната минута от добавеното време на срещата Димитър Илиев намали изоставането на "смърфовете", които на два пъти в хода на двубоя уцелиха греда чрез Георги Минчев.

С успеха "Берое" временно изпревари "Хебър" (Пазарджик) на 9-ата позиция в класирането с актив от 17 точки, докато „черно-белите“ остават на върха в подреждането с 30 точки, с една пред втория Черно море, но и с мач повече.

"Локомотив" започна по-активно срещата и още в 5-ата минута играчите на Александър Томаш пропуснаха първия отличен шанс да открият резултата. Родриго Ачинели не успя да се намеси убедително при центриране на Джовани и изпусна топката, която падна на крака на Хорхе Сегура, но на празна врата централният бранител стреля над напречната греда. 

Минута по-късно вратарят на "Берое" обаче бе на висота и спаси удар на Джовани, останал очи в очи с него, а след това отрази и при добавката на Бабакар Дион.

В 27-ата минута можеше да се стигне до комичен автогол след неразбирателство между Динко Хоркаш и Хорхе Сегура, а в следващата атака Джани Политино стреля от малък ъгъл, което принуди хърватският страж на "смърфовете" да се намесва и да избие в ъглов удар. От последвалия корнер гостите откриха резултата. Защитата на "Локомотив" не се ориентира добре и Франко Минго свали с гърди към Вини Трибуле, който от няколко метра разстреля безпомощния Хоркаш за 0:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.