Десподов: От 2 години не сме играли на "Васил Левски", надяваме се на победа

Не би трябвало да ни затормозяват очакванията, каза капитанът на България

13.10.2023 | 21:16 Редактор: Вяра Димова

По принцип не би трябвало да ни затормозяват очакванията. Всички очакват да спечелим утрешния мач. Повечето хора искат да спечелим с лекота тази среща. Няма лесни мачове, това е реалността. В Литва не успяхме да победим, направихме всичко възможно. Това заяви капитанът на България Кирил Десподов на пресконференцията преди европейската квалификация с балтийската република утре на Националния стадион "Васил Левски" от 19 ч.

"Не мисля, че отборът играе лошо, напротив - играем атакуващ футбол, без страх, пресираме високо. Преди това не го правихме често, а сега се изисква от нас. Треньорите искат младите играчи да играят красив футбол, в който държим топката. Няма резултати, но в последните мачове имаше малшанс срещу Сърбия и Черна гора, след като допуснахме голове в последните минути. Ако не беше така, сигурно щеше да има повече настроение при нас и да сме по-позитивни. Сега всичко е негативно към нас, това не трябва да ни сваля психически", коментира Десподов, цитиран от "24 часа".

"От 2 г. не сме играли на "Васил Левски". Хубаво е да се върнем, но аз мисля, че и на другите стадиони не беше лошо. Тревната настилка беше хубава и атмосферата беше хубава. Надявам се и утре да дойдат хора. Играли сме доста мачове тук и се надявам утре да се върнем с победа, ще е добре за всички. Трябва да вярваме, че ще успеем да отбележим повече голове от Литва", изтъкна капитанът на България.

"Със сигурност ни очаква тежък мач. Литва е дисциплиниран отбор, доста тичат. Няма да е лесен, но предвид как играхме в първия мач с Литва, с Черна гора и Сърбия, очаквам да покажем добра игра, да покажем самочувствие", каза националният селекционер Младен Кръстаич.

Снимка: lap.bg