Десподов блесна с асистенция за успех над "Айнтрахт"

Той се появи на терена в 77-ата минута на мястото на бразилеца Тайсон

06.10.2023 | 09:53 Редактор: Искра Ангелова

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов отново се превърна във важната фигура за новия си отбор ПАОК (Солун). Той се появи на терена в 77-ата минута на мястото на бразилеца Тайсон и изработи победния гол за крайното 2:1 над "Айнтрахт" (Франкфурт) в група G на турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

Така с две победи от два мача гърците оглавиха класирането, а след тях с 3 точки са снощните им съперници. По една имат "Абърдийн" (Шотландия) и финландския ХИК (Хелзинки), които завършиха 1:1 по между си днес.

Андрия Живкович откри резултата за ПАОК в 28-ата минута след точно изпълнение на свободен удар. Гостите изравниха в 68-ата след като младия централен бранител Константинос Кулериакис подари топката на Омар Мармуш и египетският нападател се разписа. Но във 2-ата минута на добавеното време същият бранител вкара за 2:1, след като получи топката от фаул от Кирил Десподов, който центрира остро от ляво.

Пълният с хървати отбор на Зрински Мостар (Босна и Херцеговина) доказа, че няма да бъде само екзотика и се бори мъжки на Вила Парк. Английският Астън Вила ги победи с 1:0 благодарение на попадението на Джон Макгин в 94-ата минута, след като Мати Кеш му свали топката с глава при центриране от ъглов удар. За англичаните това са първи 3 точки в група Е. Също с 1:0 спечели АЗ Алкмаар над Легия (Варшава). Вангелос Павлидис донесе успеха на домакините в 52-ата минута, които трябваше да играят 10 след червения картон на Майкел Лаадо.

Снимка: БГНЕС