Алкарас: Григор игра страхотно до последната топка, не ми позволи да се наложа

Световният номер 1 призна, че е направил няколко грешки в първия гейм

12.10.2023 | 15:52 Редактор: Вяра Димова
Алкарас: Григор игра страхотно до последната топка, не ми позволи да се наложа

Световният номер 1 Карлос Алкарас отдаде дължимото най-добрия български тенисист в история Григор Димиторв, който победи 5:7, 6:2, 6:4 испанеца в 1/8-финалите на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай.

"Винаги казвам, че можете да извлечете по-голяма полза от загубите, отколкото от победите. Трябва да поработя върху някои неща, за да побеждавам най-добрите момчета в тура. Въпреки че не стигнах до 1/4-финалите в Шанхай и загубих на 1/2-финалите в Пекин, мисля, че играя страхотен тенис. Срещу Григор вероятно трябваше да започна по-добре втория сет. Направих няколко грешки в първия гейм, които не трябваше да правя. Това е истината. Беше малко изненада и за мен начинът, по който той започна втората част след тежкия за него първи сет", разкри Алкарас, цитиран от "24 часа".

"Григор започна много силно, запази това ниво и интензитета по време втория и третия сет. Не ми позволи да бъда агресивен и да наложа своята игра. През цялото време се борех да намеря начин, но не можах. И мисля, че това беше разковничето в мача. Той игра страхотно - от първата до последната топка. В сравнение с мачовете, които сме играли преди, той беше на друго ниво. Така че поздравления за него! Аз трябва да съм по-добър, ако искам да победя този Григор", заяви световният номер 1.

Снимка: БГНЕС