"Лестър" с класическа победа над "Престън" и запази челна позиция в "Чемпиъншип"

Това бе сблъсък между първия и третия

05.10.2023 | 07:41 Редактор: Толя Стоянова

"Лестър" срази "Престън" с 3:0 в дербито на 10-ия кръг на "Чемпиъншип" и остана на върха във второто ниво на английския футбол, след 5-ата си поредна победа. 

Това бе сблъсък между първия и третия и той бе спечелен от "лисиците" с голове след почивката, след като дълго време двубоят не бе особено атрактивен. Киърън Дюсбъри-Хол откри в 60-ата минута с удар в далечния ъгъл с левия крак, като в ситуацията и гостите сбъркаха. 

Попадението даде увереност на домакините и Келечи Ихеаначо удвои в 76-ата минута, когато завърши отблизо хубаво нападение на отбора си. В края Дюсбъри-Хол оформи крайния резултат, правейки добавка, след като удар на Ихеаначо бе спасен от вратаря на гостите, съобщи gol.bg.

В класирането "Лестър" има 27 точки, докато "Ипсуич" е с 25, а "Престън" остава трети с 20. Следва "Съндърланд" с 19, а "Уест Бромич", "Норич", "Кардиф", "Хъл Сити" и "Лийдс" имат по 16. 

Останалите резултати от кръга: "Лийдс" - "КПР" 1:0, "Съндърланд" - "Уотфорд" 2:0, "Ковънтри" - "Блекбърн" 1:0, "Суонси" - "Норич" 2:1, "Родъръм" - "Бристъл" "Роувърс" 0:1. 

Снимка: БГНЕС / Архив